19. veebruar 2002 kell 13:19

Rootsi Investor avalikustas tippjuhtide teenistuse

Tänases pressiteates avalikustas Rootsi Wallenbergide tööstusdünastia investeerimisfirma Investor firma kõigi tippjuhtide palgad, boonused ja pensionikokkulepped, kirjutab Dagens Industri.

Nii saab dünastia pea Peter Wallenberg aastas pensioni 23 miljonit Eesti krooni, Percy Barnevikilt äsja Investori juhtimise üle võtnud Claes Dahlbäck sai mullu Investori juhatuse esimehe asetäitjana palka 8,5 miljonit krooni aastas ning praegune Investori juhatuse esimehe asetäitja Jacob Wallenberg 7,5 miljonit krooni. Sellele lisanduvad boonused ja pensionid.

Informatsiooni avalikustamise tingis tõenäoliselt Wallenbergide järel Investori suuruselt teise osaniku, ?veitsi ärimehe Martin Ebneri ähvardus, et kui Investor tippjuhtide kompensatsioone ei avalikusta, on neil Ebneri mahitusel vallandunud ABB ja Percy Barneviki pensioniskandaalist oma impeeriumile palju suuremat tagasilööki oodata.

Hetkel kuum