Sulev Oll • 20. veebruar 2002 kell 9:26

ÄP seminar: Kontserni aruannet ei pea koostama kõik kontsernid

Kontserni aruannet ei pea koostama kõik kontsernid, ütles Marju Põldniit Ernst Young"i auditi ja ärinõustamisosakonnast.

Erandid võivad Põldniidu väitel tuleneda omanikust, kontserni suurusest või tütarettevõtete suurusest ja soetamise eesmärgist. ?Kaks esimest erandit ei kehti finantsasutustele ja börsiettevõtetele,? ütles Põldniit.

Omanikust tulenevaks erandiks on see, kui emaettevõtja aktsiatest üle 90% kuulub Eesti või Euroopa Liidu ettevõttele, kes koostab ja avalikustab ise kontserni auditeeritud aastaaruande ning väikeaktsionärid on selle vabastuse heaks kiitnud.

Kontserni suurusest tuleneb erand siis, kui täidetud on kaks tingimust kolmest: kas ettevõtte netokäive on väiksem kui 95 miljonit krooni, bilansimaht väiksem kui 45 miljonit krooni või töötajaid vähem kui 75.

Tütarettevõtja suurusest või suurusest tulenevad erandid tekivad siis, kui ainsa tütarettevõtja bilansimaht ei ületa 1 % või tütarettevõtjate bilansimaht kokku ei ületa 5 % emaettevõtja bilansimahust või kui aktsiad on soetatud edasimüügi eesmärgil lühiajalise perioodi jooksul.

Hetkel kuum