20. veebruar 2002 kell 7:36

Börsiülevaade: Euroopa turud jätkavad alla tüürimist

Majandusaruannete moonutuste tõttu depressiooni langenud ning juba viimase kolme-nelja kuu madalaima tasemeni kukkunud aktsiaturud tõotavad täna alla kiskuda ka Euroopa börse.

Mitmeid päevi kestnud negatiivne olukord välisturgudel võib muuta mõnevõrra hapramaks ka Tallinna börsi.

Eile oli Tallinna börsil sarnaselt esmaspäevaga passiivne kauplemispäev, mis tõi endaga kaasa mitmeid moonutusi kauplemismahtudes. Tavapäraselt korralikult kaubeldud Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsiate kauplemismaht jäi Tallinna Kaubamaja <GR#EE.TKM>

aktsiate käibele alla ligi seitse korda.

Hall meeleolu Euroopa telekomisektoris eile Eesti Telekomi aktsiat ei löönud. Väärtpaber oli hoolimata päeva lõpuks kokku kuivanud aktsia hinnanoteeringute vahele ülimalt passiivne ning lõpetas vaid jõululaupäevale sarnase veerand mln kroonise käibega 74,75 kroonil ehk 0,7% miinuses.

Tallinna Kaubamaja aktsia päevakäibe ulatus aga tänu ühele suurele 30 000 aktsia suurusele tehingule üle 1,6 mln krooni joone, mis ületas Tallinna Kaubamaja aktsiatega terve selle aasta jooksul tehtud tehingute koonkäibe.

Väärtpaber sulgus 54,75 kroonil ehk 0,5% madalamal kui siis, mil aktsiaga viimati kaubeldi.

Eilne börsi päevakäive oli tänu Hansapanga <GR#EE.HP> ligi 12 mln kroonisele panusele aga igati korralik. Aktsia tõusis tänu hinnanoteeringute vahe kokkusulamisele 0,2%, sulgudes 196 kroonil.

Hetkel kuum