Tõnis Arnover • 20. veebruar 2002 kell 8:32

Rootsi börsifirmad maksavad kahjumile vaatamata suuri dividende

Stockholmi börsi A nimekirja 30 suurima börsikäibega ettevõttest 60% ehk 18 majandustulemused olid eelmisel aastal tunduvalt kehvemad kui varasematel aastatel. Sellele vaatamata ainult 8 neist on otsustanud aktsionäridele vähem dividende maksta, kirjutab Svenska Dagbladet.

Dividendipoliitika on signaal, mis näitab firma juhatuse arvamust ettevõtte tulevasest arengust. Kui dividendid jäävad tulemuste halvenemisele vaatamata heade aastate tasemele, siis on see firma juhtkonna vihje, et raskused on ajutised ja et peagi loodab firma tulemusi parandada, selgitas analüütik olukorda.

Näiteks viiest kahjumis firmast ? Ericsson, Volvo, Skandia, Gambro ja OM ? on ainult Ericsson otsustanud mitte dividende maksta. Autotootja Volvo, mis aastaga kukkus 10,54 miljardi Eesti krooni suurusest kasumist 3,23miljardilisse kahjumisse, jättis dividendi varasemale tasemele ? 8 Rootsi krooni. Firma ütleb põhjenduseks, et tema rahaline seis on korras ja et ta ei lase end madalkonjunktuurist heidutada.

Hetkel kuum