Ülo Toomsalu • 21. veebruar 2002 kell 6:10

Eelmisel aastal läks pankrotti 579 ettevõtet

Krediidiinfo andmeil pankrotistus eelmisel aastal 579 Eesti ettevõtet, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tegevusalade lõikes kasvas pankrottide arv enim tekstiilitööstuses. Väiksem kasv oli ühiskonna-, sotsiaal- ja isikuteeninduses, ehituses ning toiduainete, jookide ja tubakatoodete tootmises.

Pankrotte polnud transpordivahendite, kummi-, plasttoodete, elektri- ja optikaseadmete tootmises. Absoluutarvu poolest enim pankrotte on registreeritud hulgi- ja jaekaubanduse, mootorsõidukite, tarbeesemete ja kodumasinate remondi alal (118). Samas on sellel tegevusalal registreeritud ka enim ettevõtteid.

Krediidiinfo asedirektori Alar Jägeri sõnul on pankrotid tihti ja kahetsusväärsel kombel petturlusega seotud. Tema kinnitusel on põhilisteks pankrotihoiatajateks firma netokäibe 50protsendiline kahanemine kolmel järjestikusel aruandlusperioodil ja kahjumi pidev kasv samal ajal. Samuti on ohumärgiks negatiivne omakapital ja kui lühi- ning pikaajaliste kohustuste kasv bilansis ületab kolme aasta jooksul sada protsenti.

Hetkel kuum