Ülar Lauk • 21. veebruar 2002 kell 12:49

Enroni investorid ei võtnud Arthur Andersenilt vastu 600 mln dollarit

Audiitorkompanii Arthur Anderseni ettepanek reguleerida vaidlused Enroni investoritega 600 mln dollarilise kahjutasu maksmisega lükati tagasi. Sellest teatas Enroni investorite huve esindav advokaat Bill Federman, kirjutab Lenta.ru.

See summa oleks sisaldanud 260 mln audiitorkompaniilt, ülejäänu oleksid maksnud tema kindlustajad.

Praegu pole selge, kas see summa on võrreldav kahjuga, mida tegi audiitorkompanii Enroni investoritele, ütles Federman. Üks teine jurist ütles, et audiitorkompanii vastutuse maht võib ulatuda 3 mld dollarini.

Wall Street Journali teatel suurendas Arthur Andersen 19.veebruaril summat Enroni kreeditoride komiteele 800 mln dollarile. Vaatlejad märgivad, et igal juhul on summa, mille peab maksma maailma üks juhtivaid audiitorkompaniisid Enroni asjus, suurim auditi ajaloos.

Kokku kaotasid aktsionärid ja võlausaldajad Enroni krahhiga umbes 26 mld dollarit.

<#Lenta.ru=http://www.lenta.ru/economy/2002/02/21/arthur/>

Hetkel kuum