Ülo Toomsalu • 21. veebruar 2002 kell 7:52

Kaksikliit plaanib teha koostööd mitu aastat

Reformierakonna ja Keskerakonna võimuliit näeb soodsa valimistulemuse korral võimalust jääda kokku ka pikemaks ajaks kui üksnes 2003. aasta parlamendivalimisteni, kirjutab Postimees.

?Mispärast on koos praegune koalitsioon, kuigi valitsuses olemine mõjub populaarsust langetavalt?? küsis koalitsiooninõukogu esimees, Keskerakonna liider Edgar Savisaar eile Toompeal oma esimest üldkoosolekut pidanud Reformierakonna ja Keskerakonna juhtpoliitikutelt.

Ning vastas ise: ?Loomulikult selleks, et ka järgmised neli aastat Eestis võimul olla.?

Savisaare sõnade kohaselt on Reformierakond ja Keskerakond oma suhete tulevikku arutanud nii enne praeguse koalitsioonivalitsuse sündi kui ka pärast seda. ?Loomulikult sõltub see eeskätt valija tahtest ehk sellest, kuivõrd valijad toetavad meid nii kohalikel valimistel kui ka üleriigilistel valimistel,? ütles Savisaar. ?Aga me oleme optimistid.?

Keskerakonna ja Reformierakonna poliitikud kinnitavad avalikult, et esimestel valitsemisnädalatel pole kahe partei vahel veel ilmnenud suuri omavahelisi lahkhelisid, ehkki valitsuses sujub ühistegevus paremini kui Riigikogu Keskerakonna ja Reformierakonna fraktsioonide vahel.

Peaminister ja Reformierakonna esimees Siim Kallas oli kaksikliidu tuleviku hindamisel Savisaarest märksa tagasihoidlikum. ?Kogemus näitab, et pikkade plaanide tegemine on problemaatiline,? sõnas ta. ?Võtame üks etapp korraga.?

Ka Reformierakonna parlamendifraktsiooni esimees Jürgen Ligi kinnitas, et üheskoos valimistele minekut pole kaks parteid veel kokku leppinud.

Hetkel kuum