25. veebruar 2002 kell 14:31

General Motors tõstis kasumiprognoosi

Maailma suurim autotode tootja General Motors tõstis kasumiprognoosi nii esimese kvartali kui ka kogu aasta lõikes, kirjutab The Wall Street Journal Online. Kompanii optimism tugineb tugevale müügitulemusele Ameerika Ühendriikides.

General Motors prognoosib esimese kvartali kasumiks 1,2 dollarit aktsia kohta, varajasem prognoos oli 1,0 dollarit. Aasta lõikes suurendas kontsern kasumit 50 USA sendi võrra 3,5 dollarini aktsia.

Kompanii on järjest optimistlikum autode müügi suhtes Ameerika Ühendriikides. Esimeses kvartalis loodab GM suurendada toodangut Põhja-Ameerikas 10 protsendi võrra 1,34 miljoni sõidukini. Kontsern usub, et selle aasta kogutoodang kasvab Põhja-Ameerikas 100 000 võrra 5,1 sõidukini.

General Motorsi aktsia hind kerkis reedel New Yorgi börsil 2,67 protsenti 53,11 dollarini.

Hetkel kuum