Kadi Heinsalu • 25. veebruar 2002 kell 14:02

Pangadokumentide kinnitusel liikus Savisaare majatehingus reaalne raha

Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise komisjoni esimees Jaan Pöör ütles, et pangadokumentide alusel liikus Edgar Savisaare majamüügi tehingus reaalne raha ja alust Savisaart süüdistada ei ole.

Seetõttu anti komisjoni poolt kaitsepolitseisse uurida vaid vandeadvokaat Üllar Talviste tegevus Edgar Savisaare maja müügi tehingus, kuna muus osas süüdistusi komisjonil ei olnud.

Pöör ütles, et komisjon väitis oma pressiteates dokumentidele tuginedes, et maja müügitehing polnud fiktiivne, vaid reaalne ja saadud raha võimaldas Savisaarel tasuda miljonikroonise võla. 'Järelikult oli meil andmeid, on dokumente, mida kahjuks ei saa avalikustada,' lisas Pöör.

Ta täpsustas, et dokumentide avaldamist keelab ärisaladuse mõiste, tegemist on pangadokumentidega, mis komisjon sai pangale taotlust esitades.

Hetkel kuum