Kadi Heinsalu • 25. veebruar 2002 kell 6:55

Venemaa vaidlustab Lazutina dopingutulemused

Venemaa kavatseb vaidlustada suusataja Larissa Lazutina (36) dopingutulemusted, kirjutab MTV3.fi. Lazutini testitulemus tuli avalikuks vaid kolm tundi pärast tema üliedukat võitu naiste 30kilomeetrises klassikasõidus.

Kuldmedal oleks olnud Lazutina kuues kuldmedal, kuid uue EPOsarnase, derbopoetiini dopingu kasutamine võttis temalt medali.

'Me teame, et ta on süütu. Teeme kõik, et võidelda tema õiguste eest,' teatas Venemaa olümpiameeskonna juht Viktor Mamatov eile.

Mamatovi sõnul kaebavad venelased Lausannes` toimuvale spordi vahekohtule (CAS) sellest paari päeva pärast.

Lazutiniga koos on sama aine kasutamisega vahele jäänud tema kaasmaalane Olga Danilova ja hispaania lipu all sõitnud Johann Mühlegg.

Mamatov jätkas süüdistusi mängude korraldajamaa aadressil: 'Me kõik teame, et Venemaa meeskond on kõrval neis mängudes ja teame põhjust. Me ju võistleme Ühendriikides, ja on ameeriklaste poliitiline tahe näidata venelasi võimalikult halvas valguses. Oleme kuulnud kõlakaid, et kõik siin on kõrini venelaste medalivõitudest. Edu tuleb peatada mis tahes vahenditega.'

Lazutinat peetakse tema kodumaal endiselt väga suureks kangelaseks. 'Ta on kõigest hoolimata tõeline olümpiakangelane ja saab väärilise vastuvõtu osaks kodumaal,' teatas Venemaa parlamendiliige Artur Tshelingradov Salt Lake City`s. Venemaa eelmine president Boriss Jeltsin kinkis Lazutinale kangelasmedali juba aastal 1998, kui viimane võitis kolm kuldmedalit Nagano taliolümpial.

Hetkel kuum