Tõnis Arnover • 26 veebruar 2002

Toiduained põhjustavad eurooplastel järjest rohkem haigestumisi

Nakkushaiguse või surmaga lõppenud toidumürgistuste arv on Euroopas viimase kümne aasta jooksul järsult kasvanud, tõdevad ÜRO toitlusorganisatsioon FAO ja maailma tervishoiuorganisatsioon WHO.

Budapestis peetaval 40 riigi esindajate toiduturvalisuse ja ?kvaliteedi nõupidamisel teatas WHO, et aastas saab maailmas miljoneid inimesi toidust salmonelloosi või kampülobakterioosi, kirjutab Dagens Nyheter.

WHO esindaja David Nabarro väitel on igal kolmandal arenenud riigi elanikul oht haigestuda seda laadi haigustesse. Kuid eriti manitseb ta ELi kandidaatriike tõhustama toidu kvaliteedi kontrollimist ja viima kvaliteedinõuded vastavusse ELi direktiividega.

Hetkel kuum