27. veebruar 2002 kell 8:54

Tallinna piimatööstuse koguseline müük kasvas viiendiku võrra

Tallinna Piimatööstuse AS müüs möödunud aastal viiendiku võrra rohkem toodangut kui aasta varem. Samal ajal suurenes rahaliselt ettevõtte müük Tallinna Piimatööstuse 6,5 protsenti ehk 434 miljoni kroonini, teatas ettevõte.

Auditeerimata andmetel lõpetas ettevõte aasta kahe miljoni krooni suuruse kasumiga.

'Alla kümneprotsendilise käibe kasvu juures kasvasid müüdud kaubakogused 19,5%. See annab tunnistust turuosa suurenemisest, kuid ka piimatoodete hindade survest pigem allapoole,' kommenteeris majandustulemusi Tallinna Piimatööstuse juhataja Neeme Jõgi. 'Konkurents on ülitihe, seega tõusis efektiivsus.'

Piimatööstus maksis möödunud aastal toorpiima eest põllumeestele 31 miljonit krooni rohkem kui 2000. aastal, kokku 166 miljonit krooni. Tihe konkurents siseturul on hoidnud aga piimatoodete hinnad madalal.

Ettevõte investeeris 2001.aastal 19 miljonit krooni ja tunnistati euronõuetele vastavaks. Möödunud aastal omistati esimese Eesti toiduainetööstuse ettevõttena Tallinna Piimatööstusele ka uus ISO 9001:2000 kvaliteedijuhtimise sertifikaat.

Hetkel kuum