Ülar Lauk • 28. veebruar 2002 kell 11:40

Nestle kasum tõusis ravipreparaatide ja mineraalvee müügi arvelt

?veitsi toiduainetetootja Nestle SA puhaskasumi kasv 2001.a. tulemuste järgi oli 16%, ületades sellega analüütikute prognoose. Kasumi tõus põhineb mineraalvee ja farmaatsiapreparaatide müügi suurendamisel, samuti väikestel jooksvatel kuludel, märgib Bloomberg.

Nestle puhaskasum tõusis möödunud aastal 6,8 mld ?veitsi frangini ehk 17,14 franki aktsia kohta võrreldes 2000 aasta 5,8 mld frangiga ehk 14,78 frangiga aktsia kohta. Analüütikud ootasid 6,26 mld frangi suurust kasumit.

Müügitulemused suurenesid aastaga 4% - kuni 84,7 mld frangini. Suurimat kasvu märgiti väljaspool Nestle traditsioonilist tegevust. Kõige kiiremini kasvanud äriks oli mineraalvee ning Nestle"ile kuuluva kompanii Alcon Laboratories oftalmoloogiliste (silmahaiguste vastaste) toodete müük. Firma kavatseb jätkata oma tegevuse laiendamist neis sfäärides.

<#Interfax=http://www.interfax.ru/delov.html?lang=RU tz=0 tz_format=MSK id_news=5561533>

Hetkel kuum