Peeter Stamberg • 28. veebruar 2002 kell 15:42

Oodatust parem SKP viis USA aktsiaturud plussi

USA aktsiaturud alustasid tänast kauplemispäeva tõusuga, sest täna avaldatud USA majanduskasvu parandatud numbrid olid oodtaust paremad ja tõstsid lootusi, et majandus on taastumise teel.

USA sisemajanduse koguprodukt tõusis parandatud andmete kohaselt 2001. aasta neljandas kvartalis 1,4 protsendi võrra, mis oli oluliselt parem nii esialgest tulemusest kui ka paranduse prognoosidest. Esialgsete tulemuste põhjal kasvas majandus neljandas kvartalis 0,2 protsendi võrra. Parandatud majanduskasvuks prognoositi uudisteagentuur Reutersi küsitluse kohaselt 0,8 protsenti.

Esimese kauplemistunni jooksul on peamiste indeksite väärtus võrreldes eilsega kasvatanud. Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> on kella 17.30ks tõusnud 1,09%, 10237,80 punktini, Nasdaq <GR#US.^IXIC> on tõusnud 0,97%, 1768,92 punktini ja laiem S P 500 <GR#US.^SPC> on tõusnud 1,04%, 1121,45 punktini.

Eile kasumiprognooside langetamisest teatanud arvutitootja Gateway <GR#US.GTW> aktsia on täna jätkanud kukkumist. Kui eile kaotas aktsia oma hinnast üle 6%, siis täna on kella 17.30ks aktsia hind veel 9,61 protsendi võrra langenud ja New Yorgi börsil kaubeldakse aktsiaga 4,58 dollaril. Gateway lükkas kasumisse jõudmise edasi järgmisesse aastasse ja andis hoiatuse oodatust suurema kvartalikahjumi kohta praeguses kvartalis.

Hetkel kuum