Inge Rumessen • 28. veebruar 2002 kell 6:24

Radiolinja tegevuskasum kasvas 85%

Radiolinja Eesti 2001. aasta majandustulemuste põhjal moodustas ettevõtte tegevuskasum 181 miljonit krooni, kasvades 85% võrreldes möödunud aasta tulemustega. Ettevõtte käive ulatus aasta lõpus 623 miljoni kroonini, kasvades aastaga 57%.

?Radiolinja lõpplikku majandustulemust mõjutas möödunud aastal enam otsus muuta GSM seadmete amortisatsiooniaegu oluliselt lühemaks,? kommenteeris Radiolinja Eesti tegevdirektor Sami Seppänen.

?GSM seadmete amortisatsiooniaegade lühendamine on seotud ettevalmistumisega järgmiste põlvkondade tehnoloogiate kasutuselevõtuks. Muudatuse tulemusena oli 2001. aasta kulum enam kui kaks korda suurem 2000 aasta vastavast näitajast. Amortisatsiooniaja muudatusest tulenevalt ei ole võrreldavad kahe viimase aasta kasuminumbrid, kuid oleme väga rahul käibe ja tegevuskasumi kasvuga?, lisas Seppänen.

Radiolinja Eesti kahjum möödunud aasta majandustulemustest peale amortisatsiooniaja muudatust moodustas 17 miljonit krooni.

2001. aasta lõpus oli Radiolinja Eestil 146600 lepingulist mobiilsideklienti.

Radiolinja Eesti on 1994. aastal tegevust alustanud mobiilsideoperaator, mille GSM-võrgu levialas elab 98% Eesti elanikkonnast. Radiolinja Eesti AS kuulub Radiolinja kontserni kaudu kontserni Elisa Communications koosseisu.

Hetkel kuum