28. veebruar 2002 kell 12:04

USA autode müük langes veebruaris ilmselt 8 protsenti

USA autotootjad ootavad veebruaris autode müügi 8protsendilist vähenemist, sest majanduskasvu aeglustumine ja müügi alanemine rendiettevõtetele on kahandanud nõudlust, kirjutab The Wall Street Journal Online.

Paljud tarbijad on juba ostnud uue sõidu- või veoauto viimase paari aasta eest. Praegune majanduskasvu aeglustumine on endaga kaasa toonud ka massiliselt koondamisi, mis on ekspertide sõnul neid hoidnud autosalongidest eemal.

Vaatamata agressiivsetele liisinguskeemidele kestab viimaste aastakümnete üks suuremaid müügilangusi kestma vähemalt märtsi lõpuni.

Viimaste kuudega on langenud järsult nn kolme suure autotootja (General Motors, Ford Motor ja DaimlerChrysler) müük rendifirmadele, sest pärast 11. septembri terrorirünnakut on autorent järsult kukkunud.

Võrreldes möödunud aasta veebruariga, mis oli möödunud aasta parim müügikuu enne oktoobrit, on General Motorsi automüük kahanenud analüütikute hinnangul 10, Chrysleril ja Fordil koguni üle 15 protsendi.

Hetkel kuum