Peeter Stamberg • 1. märts 2002 kell 15:46

Positiivsed andmed kergitavad USA aktsiaturge

Täna alustasid USA aktsiaturud kauplemispäeva tõusuga pärast seda, kui aruanded näitasid isikute sissetulekute ja kulutuste tõusus jaanuaris ning tööstussektori andmed olid tugevad, mis lisasid taas lootusi USA majanduse langusest taastumise kohta.

?Mõlemad numbrid olid head ja nad näitavad isegi enam kui varem, et tarbijad on peamine jõud USA majanduses ja turgudel,? ütles Fahnestock Co. turustrateeg Alan Ackerman uudisteagentuurile Reuters isiklike sissetulekute ja kulutustega seotud näitajaid kommenteerides.

Valitsus teatas, et isikute sissetulekud kasvasid jaanuaris 0,4 protsendi võrra ja kulutused kasvasid sarnase hulga võrra. Reutersi küsitluse kohaselt ootasid analüütikud tarbimise kasvu 0,1 protsendi võrra.

Tööstusliku aktsiivsuse indeks ületas oluliselt analüütikute ootusi. Analüütikud ootasid tõusu jaanuari 49,9 punktilt 50,9-le, tegelikult oli indeks 54,7 punkti ja näitas, et tööstuslik aktiivsus on taas kasvamas pärast 1-1,5 aastast langust.

Peamised indeksid olid pärast esimese kauplemistunni lõppemist tõusmas. Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> tõusis kella 17.30ks 1,09%, 10 216,21 punktini, Nasdaq <GR#US.^IXIC> tõusis 1,51%, 1757,62 punktini ja laiem S P 500 <GR#US.^SPC> tõusis 0,95%, 1117,28 punktini.

Hetkel kuum