Ülo Toomsalu • 1. märts 2002 kell 6:46

Rakvere vorstid pääsevad euroliitu tuleval aastal

Rakvere Lihakombinaat loodab esimesed partiid oma kaupa euroturule saata järgmisel aastal, sest sarnaselt teiste eurotunnustust taotlevate toiduainetööstusettevõtetega läheb kõigi nõudmiste täitmisega veel aega, kirjutab Postimees.

Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimehe Olle Hormi sõnul on kõige suurem töö tööstusel veel ees lihalõikustsehhiga, mis tuleb viia eeskirjadega vastavusse.

?Selleks kulub kuus kuni kümme miljonit krooni ning pärast seda ei tohiks meil tunnustuse saamisel enam takistusi olla,? lausus ta.

Euroopa liidus näeb Horm turgu eelkõige kaubamärgita toodetele, sest konkreetsetootenimetuse edukaks müügiks napib mahtusid ja raha. Aktiivset eksporti euroturule loodab Rakvere lihatööstus alustada järgmisel aastal, kuid täiesti ei välista ka võimalust, st sellega saadakse hakkama juba käesoleva aasta lõpus.

Hetkel kuum