Ülo Toomsalu • 5. märts 2002 kell 6:48

Kapo peab riigikogulast Vene saatkonna kontaktisikuks

Riigikogu Ühendatud Rahvapartei fraktsiooni esimees, üks Eesti tuntumaid vene poliitikuid Viktor Andrejev kinnitas eile oma häiritust selle üle, et kaitsepolitsei värske aastaraamat kutsub teda Tallinnas asuva Vene saatkonna ?kontaktisikuks?, kirjutab Postimees.

Kreeka pealinnas Ateenas viibinud Riigikogu liige Andrejev ütles Postimehele, et kirjutab Eestisse naastes kaitsepolitsei peadirektorile Jüri Pihlile kirja, milles nõuab selgitust aastaraamatu vastuluure peatükis esitatud väidete kohta.

Alles läinud nädalal Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega parteidevahelise lepingu allkirjastanud tipp-poliitik Andrejev sattus ühes venekeelse ajalehe Molodjo? Estonii peatoimetaja Arkadi Prisja?nõiga Eesti vastuluurajate teravdatud pilgu alla, kui paarkümmend purjus sõjaväelast oli ühel mullusel juuliööl Paldiskis kohaliku elanike kallal vägivallatsenud.

Prisja?nõi avaldas lehes näiteks enda juhitava Eesti Venemaa Kaasmaalaste Ühingute Liidu pöördumise kolme ministri poole seoses Paldiski intsidendiga.

?30.07.2001 külastas A. Prisja?nõi koos Venemaa saatkonna kontaktisiku, Eestimaa Ühendatud Rahvapartei liikme Viktor Andrejeviga Paldiskit, kus kohtus Paldiski linnapea Kaupo Kallase ja kohaliku vene pensionäride ühingu juhtidega,? räägib kaitsepolitsei aastaraamat.

Kaitsepolitsei ei suutnud eilse päeva jooksul vastata Postimehe küsimustele muu hulgas selle kohta, mis tähendus on Vene saatkonna kontaktisikuks olemisel.

Hetkel kuum