Peeter Stamberg • 5. märts 2002 kell 9:09

Porsche loodab hoida majandustulemusi eelmise aasta tasemel

Luksuslike sportautode tootja Porsche AG teatas teisipäeval, et loodab käesoleval majandusaastal hoida eelmise aasta käibe ja maksude-eelse kasumi tasemeid hoolimata ebakindlusest majanduses, mis võib müüki alla suruda, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Kompanii ütles, et loodab langused sõidukite müügis USA turul tasa teha parema müügiga Euroopa turgudel ja isegi siis, kui ühikuliselt langeb müük alla eelmise aasta tasemeid, peaks käive ja maksude-eelne kasum jääma vähemalt samale tasemele.

Porsche teatas teisipäeval, et müük 2001/2002 majandusaasta esimeses pooles tõusis 6,8 protsendi võrra 1,84 miljardi euroni (28,8 mld krooni). Maksude-eelne kasum kasvas 12%, 156,5 miljoni euroni (2,45 mld krooni).

Porsche aktsia hind on kella 11.05ks Frankfurdi börsil tõusnud 0,75 protsendi võrra 539,00 euroni.

Hetkel kuum