7. märts 2002 kell 7:25

Suurkliente kaotava Arthur Anderseni tulevik küsimärgi all

Suurklientide lahkumine audiitorfirmast Arthur Andersen muudab küsitavaks firma püsimajäämise maailma juhtivate audiitorfirmade hulgas pärast USA energiavahendusfirma Enron ümber puhkenud skandaali, kirjutab Financial Times.

Eile loobus Anderseni teenustest USA elamulaenude firma Freddie Mack, kes oli audiitorfirma üks suuremaid kliente. Läinud reedel tegi sama sammu Merck ? maailma üks suurimaid farmaatsiafirmasid. FT andmetel on Anderseni teenustest loobunud ka Ford Motor Company oma vaidlusküsimuses Visteoniga.

Tulude poolest on Anderseni viiest suuremast kliendist USAs järel vaid Utili Corp.

Väidetavalt kaaluvad audiitori vahetust ka firma mitmed teised kliendid, sealhulgas Delta Airlines.

Hetkel kuum