19. märts 2002 kell 11:23

Krediidiinfo kiirustab aktsiaseltse ümberregistreerima

Ainult 9 kuud on jäänud aasta lõpuni, mil ligi 5000 aktsiaseltsi peavad end ümber registreerima osaühinguks ja võib karta järjekordade teket, lausus Krediidiinfo juht Veiko Meos.

Protsess iseenesest ei ole väga keeruline ega aegavõttev, kuid kui kõik 5000 firmat asuvad probleemiga tegelema alles aasta viimastel kuudel, siis võivad äriregistritesse tekkida järjekorrad ning ümberkujundamist ei jõuta tähtaegselt registrisse kanda, märkis Meos.

Eestis oli Krediidiinfo andmetel praegu registreeritud ca 7000 tegutsevat aktsiaseltsi. Nendest ca 2600 aktsiakapital oli 400 000 krooni ning ca 2100 aktsiakapital suurus oli vahemikus 400 001 kuni miljon krooni.

Kui siia veel juurde liita firmad, kus aktsiakapital on küll suurem, kuid aktsionäride arv väike ning maha arvutada firmad, kes on oma aktsiad registreerinud EVKs, siis saamegi ca 4500 - 5000 firma suuruse grupi, kes peaks aasta lõpuni jääva aja jooksul ettevõtte ümber kujundama osaühinguks, lausus Meos.

Hetkel kuum