26. märts 2002 kell 22:00

Argentina peeso langeb meteoriidina

Argentina territooriumil olevates valuutavahetuspunktides maksab 1 USA dollar juba 4 peesot, teatas RIA-Novosti.

2002. aasta jaanuarist alates, kui president Eduardo Duhalde teatas rahvusliku valuuta devalveerimisest, on peeso väärtus langenud neli korda (11 aastat oli see seotud kursiga üks peeso ühe USA dollari vastu).

Peeso kursi langust ei peatanud Argentina keskpanga poolt 25. märtsil kehtestatud piirangud, mille järgi eraisik ei saa osta üle 1000 dollari ja juriidiline isik üle 10 000 dollari ega keskpanga valuutainterventsioon. Buenos Aireses on pankade ja valuutavahetuspunktide uste taga pikad järjekorrad. Riigi elanikud kardavad, et peeso kursi langus jätkub ning püüavad osta võimalikult palju dollareid.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum