Ülo Toomsalu • 28. märts 2002 kell 6:34

PM: Riigikogu söötja kutsus ise endale trahvi kaela

Toompeal Riigikogu sööklat pidavale ettevõtjale läks tervisekaitsjate kohalekutsumine maksma 1200 krooni, sest täpselt nii suur oli trahv, mis talle toiduseaduse rikkumise eest määrati, kirjutab Postimees.

OÜ Amaretto omanik Avo Misler sõidutas tervisekaitseinspektorid mullu detsembris Toompeale kohale oma autoga, sest ta tahtis eesoleva tunnustamise pärast teada, kas kõik on sööklas nii nagu peab.

Tervisekaitsjad leidsid, et pole. Nii näiteks vedelesid koristusvahendid ruumides lahtiselt, valik pagaritooteid oli välja pandud toatemperatuuril, külmikutes puudusid kontrolltermomeetrid ning külmköögi ventilatsiooniava oli tolmune ning rasvane. Ka polnud kokkadel mütse peas.

Kolm kuud hiljem, 7. märtsil tulid tervisekaitsjad nüüd juba kutsumata uuesti kohale. Inspektsiooni teatel polnud eelmisest korrast alates midagi muutunud. Lisaks leiti aegunud kaupa. Järgnes 1200 krooni suurune trahv.

Hetkel kuum