Peeter Stamberg • 1. aprill 2002 kell 22:00

Uut kvartalit alustati langusega

Ühendriikide aktsiaturgudel algas käesoleva aasta teise kvartali esimene kauplemispäev aktsiahindade langusega.

Investoreid ootasid esmaspäeval pärast pikkasid pühasid mitmed negatiivse sisuga teated. Negatiivseid teateid tuli kompaniide kohta ja rahutuks tegi ka pinev olukord Palestiina ja Iisraeli vahelises konfliktis.

Kompaniidest oli langemas maailma suurima jaekaubanduskompanii Wal-Mart Stores Inc. aktsia. Aktsia languse taga oli see, et maaklerifirma UBS Warburg alandas kompaniile antavat investeerimisreitingut seniselt tugevalt osta-soovituselt osta-soovituseks. Wal-Marti aktsia hind langes eile kella 18.30ks New Yorgi börsil 4,00 protsendi võrra, 59,70 dollarile. Wal-Mart oli ka suurim langeja Dow? komponentidest.

Peamised indeksid olid eile esimese kauplemistunni järel langenud kõik üle 1. Tehnoloogiaettevõtteid sisaldav Nasdaq oli kella 18.30ks langenud 1,21, 1845,37 punktini, Dow Jonesi tööstuslik keskmine 1,14 võrra, 10 285,75 punktini ja laiem S&P 500 väärtus oli kahanenud 1,11 võrra, 1134,66 punktini.

Euroopa aktsiaturgudel (v.a Venemaa) eile pühade tõttu kauplemist ei toimunud, küll aga saab taas aktsiaid osta-müüa tänasest.

Hetkel kuum