Sirje Niitra • 2. aprill 2002 kell 11:45

Maersk toob oma lennukite baashoolduse Eestisse

Estonian Airi omanik Taani lennufirma Maersk Air toob oma lennukite tehnilise hoolduse ja kulude arvestuse Eestisse ning loob siin 35 uut töökohta.

Maersk Air investeeris üle 10 miljoni krooni tehnilise sisseseadese ja lõi Tallinnas 20 uut töökohta, selleks et alustada siin Boeingute baashooldust ja igapäevast teenindamist. Estonian Airil on 2 ja Maersk Airil 21 Boeingut.

Maersk Air Maintenance Eesti AS hakkab ostma Estonian Airilt haldusteenuseid, rentima angaari, töökodasid ja kontoriruume. Teine Maersk Airi tütarfirma Maersk Air Suooprt Services Eesti AS pakub alates aprillikuust mõlemale lennufirmale kulude arvestamise teenust. IT-süsteemidesse ja sellega soetud koolitusse investeeris Taani lennufirma veel 10 miljonit krooni, lisandus 15 uut töökohta.

Nende kahe tegevuse ühendamine võimaldab mõlemal lennufirmal kulusid kokku hoida, Estonian Air teenib lisaks veel renditulu. Eesti lennupfirma asepresidendi Erki Urva sõnul saab kasu mõõta miljonites kroonides. Esimene Estonian Air Boeing läbis juba edukalt nimetatud tehnohoolduse.

Maersk Airile kuulub 49 protsenti Estonian Airi aktsiaist. Estonian Air koos äsjaloodud kahe Maersk Airi tütarfirmaga annab Tallinnas kokku tööd ligi 400 inimesele.

Hetkel kuum