2. aprill 2002 kell 8:46

Tulumaksuseaduse muudatus: maksuvaba annetus kuni 10 protsenti kasumist

Valitsus otsustas toetada riigikogu rahanduskomisjoni algatatud tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille kohaselt maksumaksja võib maksuvabalt annetada kuni 10 protsenti viimase majandusaasta kasumist.

Tulumaksuseaduse § 49 kehtiva sõnastuse kohaselt baseerub äriühingute poolt tehtavate heategevuslike annetuste maksuvaba piirmäär praegu äriühingu palgafondil (3 % isikustatud sotsiaalmaksuga maksustatud väljamaksete summast).

Eelnõu kohaselt on maksumaksjal võimalus heategevuslike kingituste ja annetuste limiidina oma valikul kasutada kas 3 % maksumaksja poolt isikustatud sotsiaalmaksuga maksustatud väljamaksete summast (palgafondist) või 10 % viimase majandusaasta kasumist.

Hetkel kuum