3. aprill 2002 kell 10:18

Ford kaotab USAs turuosa

Suuruselt maailma teine autotootja Ford Motor Company müüs USAs märtsikuul 11,7 protsenti vähem sõiduautosid ja kergeid veokeid kui aasta tagasi, mis näitab, et kompanii on järjekindlalt kaotamas turuosa oma peamistele konkurentidele eesotsas General Motorsiga , kirjutab Financial Times.

General Motors müüs 1,7 ja DaimlerChrysleri tütarettevõte Chlysler 4 protsenti vähem, kui märtsis aasta tagasi.

Kokku langes autode müük märtsis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2-3 protsenti, kusjuures aasta tagasi oli autode müük väga kõrge. General Motorsi müügi langus on samas järgus kui tööstuses tervikuna, mis tähendab kontserni turuosa on stabiliseerumas. Ford ja mõningal määral ka Chrysler on oma turuosa kaotamas.

Fordi aktsia odavnes eile New Yorgi börsil 2,29 protsenti 15,37 dollarini, General Motorsi aktsia kallines 0,47 protsenti 59,98 dollarini.

Hetkel kuum