Viktoria Korpan • 4. aprill 2002 kell 10:28

Eesti suursaadik Hiinas andis üle volikirja

Eesti Vabariigi suursaadik Hiina Rahvavabariigis Mait Martinson esitas täna oma volikirja Hiina RV president Jiang Zeminile, teatas välisministeerium.

Volikirja üleandmise pidulikule tseremooniale järgnenud vestluses huvitus president Jiang Zemin Eesti välis- ja sisepoliitilistest arengutest, majanduse edusammudest ning kahepoolsete suhete perspektiividest. Hiina president avaldas ka soovi Eestiga ise lähemalt tutvuda.

Eesti suursaadik tänas Hiina presidenti Hiina jätkuva toetuse eest Eesti suveräänsusele ja poliitilistele valikutele.

Eesti suursaadik Hiinas Mait Martinson on välisministeeriumis töötanud alates 1993. a. Enne praegusesse ametisse asumist töötas ta välisministeeriumi kaubandusläbirääkijana, aastatel 1996-1999 aga Eesti saatkonnas Washingtonis. Suursaadik on lõpetanud Moskva Riikliku Ülikooli majandusteaduste magistri kraadiga. Ta on end täiendanud ka Leedsi ja Kobe ülikoolides ning WTO kaubandus-läbirääkimiste kursustel Genfis.

Eesti suursaatkond Pekingis loodi 1997. aasta septembris, Mait Martinson on esimene Eesti suursaadik Hiinas.

Hetkel kuum