4. aprill 2002 kell 12:17

Põhjala jaekaubanduskett kutsub boikoteerima Iisraeli kaupu

Norra kaubanduskett Coop Norge on otsustanud lõpetada Iisraeli kaupade sisseostmine, et protesteerida sel moel Iisraeli tegevuse vastu Lähis-Idas. Tegevdirektor Bernt Aas soovib, et initsiatiiviga tuleks kaasa ka alliansi Coop Norden partnerid teistes Skandinaavia riikides.

Coop Sverige arutabki täna võimalikku boikotti, kirjutab Rootsi päevaleht Dagens Nyheter, samas kui Taani Coop on plaani maha laitnud. Danska Coop on seda meelt, et tarbija otsustab ise ning võib jätta Iisraeli kauba riiulitele kui riigi poliitika neile ei meeldi.

Rida Rootsi arvamusliidreid on ajalehes Dagens Nyheter täna avaldatud artiklites üles kutsunud boikoteerima Iisraeli kaupu, mille hulgas on veinid, karastusjoogid, apelsinid, datlid jms.

Hetkel kuum