Ülo Toomsalu • 4. aprill 2002 kell 7:02

Võrumaa Teataja: Kuperjanovi pataljonile rajatakse uued kasarmud

Kaitseministeerium rajab Kuperjanovi pataljonile uue kasarmu ning toidulao maksumusega umbes 20 miljonit krooni. Eile avati ministeeriumis riigihankekonkursil osalenud ehitus-firmade pakkumised, kuid võitja selgitamine nõuab veel aega, kirjutab Võrumaa Teataja.

Kasarmu ja toidulao ehitajaks pakkus ennast kokku kümme ehitusfirmat, kuid neist nelja tehtud pakkumised ei vastanud esitatud nõuetele, ütles kaitseministeeriumi kinnisvara- ja ehitusosakonna juhataja Voldemar Nellis.

Tema sõnul soovib konkursikomisjon nädala lõpuks teha selgeks, milline sõelale jäänud kuuest firmast tegi parima pakkumise. Nellis lisas, et võitjaks ei pruugi saada odavaima pakkumise teinud firma. Pakkumised vaadatakse Nellise sõnul läbi ?ridade kaupa?, mis peab tagama, et välja valitakse parim pakkuja.

Lõpliku otsuse, milline ehitusfirma hakkab pataljonile uusi hooneid rajama, teeb minister, lisas Nellis. Komisjon teeb talle vaid ettepaneku, mis peaks valmima sel nädalal.

Kui riigihanke tulemused järgmisel nädalal kinnitatakse, võib ehitus alata mai alguses, ütles Nellis.

Kuperjanovi pataljonile on uut kasarmut vaja, et tõsta pataljoni kui sõjalise väljaõppe- keskuse võimekust ning majutada rohkem sõdureid nüüdisaegsetesse ruumidesse, ütles kaitseministeeriumi pressinõunik Meeli Hunt. Tema sõnul on tulevikus kavas ehitada veel üks kasarmu.

Hetkel kuum