10. aprill 2002 kell 9:54

Fordi eksjuht teenis möödunud aastal 410 miljonit krooni

Sügisel lahkuma sunnitud Fordi eksjuht Jacques A. Nasser teenis möödunud aastal palga kokku 23 miljonit dollarit (410 miljonit krooni).

Ajalehe New York Times andmetel sai J. Nasser möödunud aastal baaspalka 1,75 miljonit dollarit, varem kokku lepitud kompensatsioone 3,1 mln dollarit, õiguse osta 1,4 miljonit kompanii aktsiat, mille väärtus kokku oli 12,9 miljonit dollarit.

Lahkumiskompensatsioonina saab ta sularaha 350 000 aktsia väärtuses, mille ta peab realiseerima 18 kuu jooksul alates tema lahkumispäevast 30. oktoobril 2001. Aktsia praeguse hinnataseme juures on see kokku 5,3 miljonit dollarit.

Boonust möödunud aasta tulemuste eest J. Nasser ei saanud. Ford teenis möödunud aastal 5,5 miljardi dollari suuruse kahjumi, mis on suurim kompanii ajaloos alates 1992. aastast.

J. Nasser töötas Fordis 34 aastat, millest kolm viimast tegevjuhina. Paljude analüütikute arvates muutus kompanii tema juhtimise ajal tugevaimast nn Kolmest Suurest (milleks loetakse lisaks Fordile veel General Motors ja Chrysler) nõrgimaks autotootjaks.

Hetkel kuum