Viktoria Korpan • 17. aprill 2002 kell 10:03

Nõuete mittetasumise korral pöörduvad ET ja Uninet kohtusse

Kui Uninet ei tasu Eesti Telefoni võlanõuet ära, pöördub ET 10 päeva pärast kohtusse, sama teeb Uninet ET suhtes.

Kui Uninet ei tasu 22. aprilliks ehk 10 päeva pärast pankrotihoiatuse esitamist Eesti Telefoni võlanõue summas ligi 1,7 mln krooni, siis ET pöördub kohtu poole avaldusega alustada pankroti menetluse Unineti suhtes, ütles Eesti Telefoni Televõrkude võrguteenuste talituse direktor Toivo Liblik äsja.

?Siis on kohtu otsustada, kas on pankrotisituatsioon või ei ole,? sõnas Liblik. ?Uninetiga on meil leping, mille järgi nõuame ligi 1,7 mln krooni, ja selle lepingu kohta ei ole sideamet ütelnud, et see on seadusega vastuolus.'

?Miks ET tegi tsiviilasja asemel pankrotihoiatuse? Meil ei jäänud muud üle, kui tuua see avalikkuse ette varem tuua, sest see on avalik saladus, et kui viia pankrotiavaldus kohtusse, siis lekib välja,? ütles Unineti kommunikatsioonijuht Hardi Kinnas.

Uninet pöördub kohtu poole, kui ET ei tasu 27. aprilliks ligi 240 000 kroonise nõude.

?Arvatavasti suunab kohtunik avaldused tsiviilkohtusse,? ütles Kinnas.

?200 000 kroonise nõude pärast anda ET-le pankrotihoiatuse on naljakas, seda enam, et me ei ole Uninetile võlgu,? ütles Toivo Liblik.

Hetkel kuum