18. aprill 2002 kell 7:50

Boeing sai esimeses kvartalis 22 miljardit krooni kahjumit

Maailma suurim lennukite tootja Boeing sai esimeses kvartalis 1,25 miljardit dollarit (22 miljardit krooni) kahjumit.

Uudisteagentuuride teadete kohaselt on see kontserni esimene kvartalikahjum alates 1997. aastast. Kvartalitulemus, kuhu oli arvestatud ka ülevõtmistega seotud ühekordne kulu oli kehvem, kui analüütikud ootasid, mistõttu Boeingu <GR#US.BA> aktsia hind kukkus eile New Yorgi börsil 6,84 protsenti 45,37 dollarini.

Ilma ühekordset kulu arvestamata teenis Boeing kasumit 602 miljonit dollarit ehk 75 USA senti aktsia kohta, mis oli 21 protsenti vähem kui möödunud aasta esimeses kvartalis. Analüütikud ootasid keskmiselt 85 sendilist kasumit aktsia kohta.

Esimese kvartali käive kasvas 13,8 miljardi dollarini (244 miljardi kroonini) võrrelduna 13,3 miljardi dollariga möödunud aasta esimeses kvartalis.

Viimati sai Boeing kahjumit 1997. aasta kolmandas ja neljandas kvartalis, mil kompanii teatas ka esimesest aastakahjumist viimase 50 aasta jooksul. Tookordne kahjum oli tingitud miljarditesse dollaritesse ulatuvatest kulutustest, mis oli seotud toodangupraagi likvideerimisega ning vanade mudelite tootmise lõpetamisega.

Hetkel kuum