Ülo Toomsalu • 30. aprill 2002 kell 6:23

SLÕL: Presidendi süda tuksub nagu noorel inimesel

Eile keskpäeval seisis Arnold Rüütli must ametiauto Mustamäe haigla ees, sest president käis oma tervist kontrollimas.

?Arsti sõnul töötab president Arnold Rüütli süda nagu noorel inimesel, tema vererõhk on samuti korras,? kinnitas presidendi kantselei pressiesindaja Ester ?ank SL Õhtulehele. ?President käis arsti juures ka jaanuaris, kuid siis ei saanud kõiki uuringuid tehtud. Nüüd kontrolliti neid asju, mis tookord tegemata jäid.

Iga inimene, kes oma tervisest hoolt kannab, käib arstlikus kontrollis. Perearsti soovitus oli, et presidendil peaks kõik asjad korraga läbi vaatama. Jaanuaris tehtud testid ja analüüsid olid suurepärased. Täna tehti uued uuringud ja nende vastused pole veel teada. Arnold Rüütel ise tunneb ennast väga hästi,? rääkis Ester ?ank eile SL Õhtulehele.

Presidendi kantselei esindaja nentis, et ametis oldud aja jooksul pole Arnold Rüütli tervis halvenenud ja tema vorm on suurepärane, ehkki ta päevakava on väga tihe. ?Seda enam peab ta selle juures jälgima oma tervist ja arsti soovitust kord aastas tervist kontrollida,? ütles ?ank.

Ester ?ank lisas, et Arnold Rüütel ei tarvita tablette ja hoiab keha ning vaimu erksana valmendil sõites. ?Õhtuti sõidab ta regulaarselt trena?ööril ja kui vähegi aega on, siis 15-20 kilomeetrit,? lausus ?ank.

Mustamäe haigla suhtekorraldaja Kristjan Hamburg ütles, et presidendi nagu ka kõikide teiste patsientide tervisliku seisundi kohta nemad teavet ei avalda.

Hetkel kuum