Inge Rumessen • 8. mai 2002 kell 14:50

Tööpuudus vähenes aastaga pea 9%

Selle aasta aprillis otsis tööhõiveametite kaudu tööd 53,1 tuhat töötut, mis on 8,9% vähem kui möödunud aasta aprillis.

Tööotsijate arv moodustab 6,4% Eesti elanikest vanuses 16 aastat kuni pensioniiga.

Võrreldes märtsiga vähenes registreeritud töötute arv 0,4 %.

Tööturuameti peadirektori Mati Ilissoni sõnul on tööturul näha jätkuvaid stabiliseerumise märke. ?Erilist heameelt valmistab esimest korda tööhõiveametitesse pöördunute arvu vähenemine,? ütles Ilisson.

Esimest korda pöördus aprillis tööhõiveametitesse 5,3 tuhat töötut, mis on 3,2% vähem kui märtsis ja 30,7% vähem kui aasta tagasi.

Maakondadest registreeriti kõige rohkem töötuid Ida-Virumaal, kus 11,9% tööealistest elanikest on tööta, ja Jõgevamaal, kus see näitaja on 11,2%. Kõige vähem pandi töötuid kirja Pärnumaal (3,2%) ja Tartumaal (3,5%).

Töötu abiraha sai aprillis 26,2 tuhat töötut, mis on 0,5% vähem kui eelmisel kuul ja 19,9% vähem kui aasta tagasi. Suurim abiraha saajate osakaal tööealistest elanikest oli Jõgeva maakonnas (5,5% tööealistest).

Hetkel kuum