Heidit Kaio • 10. mai 2002 kell 12:12

Emadepäeva kontserdil tehakse Eurovisiooni test-veebiülekannet

Eesti Telefon testib emadepäeva kontserdil Raekoja platsil online-veebiülekande süsteeme.

Pühapäevase testiga valmistub Eesti Telefon tootma reaalajas internetis ülekannet Eurovisiooni lõppkontserdist.

Emadepäeva ülekande vaatamine internetis eeldab arvutis programmi Windows Media Playeri (alates versioonist 6.4) olemasolu. Tagamaks paremat kvaliteeti edastatakse videopilti kiirusel 256 kbps. 256 kbps ühenduskiirust eeldavat pilti näevad vaid samase allalaadimiskiirusega Atlas ADSL interneti püsiühenduste kasutajad.

Multimeedia teenuste juhataja Alar Lutsari sõnul valmistutakse videopilti näitama üle 10 000 Atlas ADSLi kasutajale.

'Raske ennustada, milline saab olema tegelik vaatajate hulk ja kuidas see jaguneb piirkonniti. Näiteks eelpeaproovil, 26. jaanuaril tehtud ülekannet Eesti eelvooru lõppkontserdist Linnahallis vaatas kokku üle 5000 internetikülastaja,' ütles Lutsar.

'Üheltpoolt oli see heaks näiteks internetirahva huvist eeloleva ürituse vastu, teisalt saime testida võrgu valmisolekut, et leida nõrku kohti ja panna paika optimaalseim võrgu- ja vaatajaprofiil. Loodame saada ka emadepäevalt kasulikku tagasisidet, mis kulub ära Eurovisiooni lõppkontserdi ülekande juures,' lisas Lutsar.

Hetkel kuum