15. mai 2002 kell 9:59

FBI arreteeris neli meest süüdistatuna 10 miljardi krooni väljapetmises

Eile arreteeriti New Yorgis neli metallidega kauplevat maaklerit süüdistatuna suurpankadelt 600 miljoni dollari (10 miljardi krooni) väljapetmises.

Uudistegantuuri Reuters andmetel teatasid New Yorgi prokurör ja FBI, et tegemist on globaalse pettuseskeemiga, mille kohaselt peteti välja raha pankadelt kelle hulka kuuluvad ka näiteks JP Morgan Chase and Co, Hypo Vereins Bank, Dresdner Bank Latinamerika ja terve rida panku üle kogu maailma.

Süüdistuse kohaselt esitlesid mehed ennast metallidega kauplevate maaklerina, fabritseerisid dokumente ja esitlesid väidetavaid kliente ümber maailma, et tekitada ilusioone legaalsetest tehingutest. Niimoodi petsid nad pankadelt alates 2000. aasta maist välja 600 miljonit kuni 1 miljard dollarit (17 miljardit krooni).

Üks jõugu juhtidest Narenda Kumar Rastogi on India kodanik. Tema vend Virenda Rastogi, kes on Aasia rikkaimate inimeste tabelis 10. kohal, arreteeriti ajalehe New York Times andmetel kuu alguses Londonis seoses tema firma RBG pankrotti mineku asjaolude uurimisega.

Hetkel kuum