Ülo Toomsalu • 17. mai 2002 kell 6:05

EPL: Muugalt varastatakse sadu tonne kütust

Muuga sadamast varastatakse maksuvaba kütust kaks korda enam, kui näitab ametlik politseistatistika.

Politsei on saanud tänavu Muugal toimunud kütusevarguste kohta alla viie avalduse. Nende kohaselt on kadunuks jäänud üle 50 tonni kütust 400 000 krooni väärtuses, kirjutab Eesti Päevaleht.

Muuga sadama kütuseoperaatori initsiatiivil märtsis ja aprillis tehtud salajasele videosalvestisele jäi neli kütusevargust, kus sadamast sõidutati tsisternautodega välja vähemalt 50 tonni maksuvaba kütust. Aasta esimese kahe kuu andmed puuduvad.

Politseil pole nende varguste kohta infot, sest kütusemahuteid omavad operaatorfirmad pole kütuse puudumist avastanud. Seega on maksuvabalt turule jõudva kütuse hulk Eestis vähemalt kaks korda suurem, kui näitab politsei statistika.

Tolliamet teatas eile pärast ETV saates ?Pealtnägija? esitatud varguste videosalvestist, et selgitab, miks pole kütuse puudujääke ilmnenud Muuga tolliladude regulaarsetes aruannetes. Sadama kolmelt tollilaolt nõuti välja laoseis ja lähipäevil algab põhjalik inventuur.

Hetkel kuum