Ülar Lauk • 21. mai 2002 kell 14:21

Islamimaailm leidis kokakoola asemele oma joogi

21.mail ilmus Bahreini supermarketite lettidele esimene kokakoola nn islami analoog, Iraanis toodetav alkoholivaba jook ZamZam Cola.

Kohalikud supermarketid asusid tellima suuri partiisid Iraani jooki pärast seda, kui kohalikud usuliidrid kutsusid üles boikoteerima USA kaupu protestiks viimase toetusele Iisraeli poolt Lähis-Idas läbiviidavale poliitikale, kirjutab Kommersant.

ZamZam-koola populaarsust islamimaailmas suurendab selle nimi: ZamZam on Mekas asuva allika nimi, mis ilmus sinna uskumuste järgi Allahi tahtel. Allika vett peetakse pühaks ja sellele omistatakse tervistatavat mõju.

USA vastased meeleolud on puudutanud kõiki USA rahvusvaheliste korporatsioonide kohalikke esindusi. Kohalik kompanii Jawada Burger King, mis on kiirtoitlustusketi Bahrain Burger King omanik, viis läbi spetsiaalse kampaania, milles püüab tõestada, et ta ei abista 'ameerika imperialiste'.

Bahrain Burger King avaldas kohalikus ajakirjanduses kuulutusi, milles kinnitatakse, et kompanii 'ei maksa raha ameeriklastele või Ameerika firmadele, 50% töötajatest on aga Bahreini kodanikud'.

Bahrain Burger King toitlustusasutustesse pandi üles Palestiina lipud ja kastid korjandusteks palestiinlaste heaks.

<#Kommersant=http://www.kommersant.ru/lenta.html?id=43321>

Hetkel kuum