Inno Tähismaa • 30. mai 2002 kell 10:32

BLRT Grupp: me ei ole veduritehingu vastu

BLTR Grupp teatas, et pole Eesti Raudtee plaani vastu osta Ameerika vedureid.

BLRT Grupi teatel väljendas ettevõtte töötaja Raimond Morgenson oma isiklikku seisukohta, mis pole kogu ettevõtte seisukoht.

Järgneb vettevõtte teade:

30.mai ?Äripäevas? ilmunud artiklit <#?Ameerika vedurid on kohal?=http://www.aripaev.ee/2171/uud_uudidx_217107.html> lugedes võib jääda mulje, nagu oleks BLRT Grupp (senini tuntud nimega Balti Laevaremonditehas) Ameerika vedurite ostmise vastu. Tegelikult ei ole see sugugi nii. 29.mai ennelõunal Vene-Balti sadama kail ajakirjanikuga vestelnud Raimond Morgenson väljendas oma isiklikku seisukohta, kui ta ajakirjaniku küsimustele vastas. Seda oleks võinud Andres Reimer ka mõista, sest Morgenson ütles selgelt välja, et tal töötavad sõbrad Tapal, mistõttu on ta raudtee probleemidega kursis.

Morgenson ütles ajakirjanikule ka seda, et ta on projektijuht metallkonstruktsioonide alal. Millegipärast jättis Andres Reimer selle ?pisiasja? tekstist välja. BLRT Gruppi kuulub mitu tütarfirmat, mis tegelevad suurte metallkonstruktsioonide valmistamisega. Ühes neist Raimond Morgenson ka töötab.

BLRT Grupp ei ole avaldanud oma seisukohta USA vedurite ostmise ja Eesti Raudtee tegevuse kohta ning ei kavatse seda ka teha, kuna need küsimused ei kuulu meie firma kompetentsi. Samas on BLRT Grupil heameel tõdeda, et saame osutada Eesti Raudteele sadamateenust Ameerikast saabuvate vedurite mahalaadimisel. Oleme valmis koostööd samamoodi jätkama.

Üks väike detail veel. Ajakirjanik Andres Reimer kirjutab oma artiklis Balti-Vene sadamast. Niisuguse nimega sadamat Tallinnas ei ole. Küll on Koplis olemas Vene-Balti sadam, kus Ameerikast tulnud vedurid maha laaditi. Majandusajakirjanik peaks faktidega ümberkäimisel siiski täpsem olema.

Hetkel kuum