Ülo Toomsalu • 3. juuni 2002 kell 6:32

PM: Tallinn ostab Kesklinna vanema firmalt õigusabi

Tallinna abilinnapeale Toivo Ninnasele alluv amet ostab Ninnase erakonnakaaslase Kesklinna vanema Erik Siiguri advokaadibüroost õigusabi.

Advokaadibüroo Siigur, Kõrgesaar Partnerid nõustab säästva arengu ja planeerimise ametit (SAPA) riigihanke korraldamisel, millega Tallinn tahab bussijäneste ja tasuta parkijate trahvimise üle anda erafirmale, kirjutab Postimees.

Bürooga lepingu sõlminud SAPA juhataja Igor Volkov ütles, et firma sai välja valitud ameti ühistransporditeenistuse soovil, sest büroo on ka varem Tallinna linna ühistranspordi küsimustes nõustanud.

Linn maksab firmale 1000 krooni tunnis pluss käibemaks ning töömaht peaks lepingu kohaselt küündima kuni 42 tunnini. Vastavalt lepingule kontrollib Siiguri büroo muu hulgas riigihanke tingimuste vastavust seadustele, osaleb pakkujate kvalifitseerimisel ja võitja valimisel ning esindab linna võimalike vaidluste korral.

Ka SAPA ühistransporditeenistuse direktor Tiit Siimon ütles, et Siiguri firmale langes valik seetõttu, et varasema koostöö tõttu tunneb büroo pealinna ühistranspordi olukorda ning samuti nõustas firma Järvamaa ühistranspordikeskuse loomist.

?Soov oligi, et nõuandja poleks mitte ainult juriidiline nõustaja, vaid tunneks ka valdkonda,? lisas ta. ?Minu teada on Siigur ennast advokaaditööst tagandanud, seda nõuab ka seadus.?

Tallinna abilinnapea Toivo Ninnas ütles, et ei näe Siiguri firma palkamises huvide konflikti. ?Ma spetsiaalselt uurisin, kui see küsimus meil üles kerkis, et kas siin ei või tekkida probleeme,? lausus abilinnapea. ?Siigur on oma tegevuse peatanud ja meile annab nõu mingi muu advokaat.?

Hetkel kuum