Ülo Toomsalu • 6. juuni 2002 kell 7:17

EPL: Kanuti pargi kõrvale ehitatakse maa-alune autoparkla

Tallinnas ehitatakse tulevase Põhjaväila äärde, Kanuti aia naabrusesse autoparkla 175 sõidukile.

'Kui soovime vanalinnast autosid välja saada, siis peame nad kuskile mahutama. Sellest saabki tulevikus linnasüdamele kõige ligem parkla,? kinnitas parkla ehitamise plaane Kesklinna abivanem Kaia Sarnet Eesti Päevalehele.

Praegu peab osal krundist parklat AS Merkat, kes algatas ka kogu krundi detailplaneeringu. Suuremat osa keskaegse muldkindlustuse ees asuvast maalapist katab praegu lihtsalt muruvaip, mida linna palgatud murupügajad aeg-ajalt hooldamas käivad.

Parkla ehitamist 1,8 hektari suurusele linnamaale nägi ette säästva arengu ja planeerimise ameti mõned aastad tagasi koostatud Tallinna parklate arengukava.

T-Linnaprojekti detailplaneering kavandab muruplatsi asemele 75kohalise parkla rajamist ja maa alla parkimiskohti veel sajale sõidukile. Tegelikult ei saagi sinna suurt midagi peale parkla ehitada, sest muinsuskaitsjad nõuavad muldkindlustuste vaadeldavuse säilimist.

Maapealsete ehitiste rajamine on keelatud, ja isegi parkla maa peale jääv osa kaevatakse muinsuskaitsjate nõudmisel vähemalt meetri jagu maa sisse, et mitte varjata vaadet 17. sajandil ehitatud Väike-Rannavärava bastionile.

Hetkel kuum