6. juuni 2002 kell 12:46

Mugra ja Seli vaheline vaidlus saab kohtulahendi enne jaanipäeva

Tartu ringkonnakohus teeb otsuse Tartu ärimeeste Jaan Mugra ja Neinar Seli vahelises vaidluses Tartu kaubahalli pärast 21. juunil.

Tartu ringkonnakohus arutas täna Tartu kaubahalli valdusfirma ASi Milleenia Valdus apellatsioonikaebust, milles nõutakse Tartu maakohtu otsuse tühistamist selles osas, mis sisuliselt taastas Jaan Mugra õigused Milleenia Valduse juhatuse esimehena. Ringkonnakohus teeb otsuse teatavaks 21. juunil.

Tartu maakohus tunnustas selle aasta 27. märtsil Milleenia Valdus nõukogu 07.11.00. koosoleku otsuse tühisust, mille kohaselt kutsuti Jaan Mugra ettevõtte juhatuse esimehe kohalt tagasi ning anti nõusolek kaubahalli müügiks.

Samas tunnustas kohus Neinar Seli osalusega ASi Tartu KEK kui Milleenia Valduse aktsionäri õigust olla kantud Milleenia Valduse aktsiaraamatusse kui 50 protsendi aktsiate omanik.

Jaan Mugra on varem Äripäevale öelnud, et vastaspool jättis ta ajal, mil ta perega USAs viibis, kaubahalli maha müües ilma hinnanguliselt 4-6 miljoni krooni suurusest varast.

Neinar Seli on varem Äripäevale väitnud, et kaubahalli taskussepistmisega alustas hoopis Jaan Mugra, kui ta organiseeris Jõhvi notari juures Milleenia Valduse aktsionäride üldkoosoleku ja vahetas välja kaks Seli poolel olevat liiget.

Vahepeal viibis Jaan Mugra seoses Harjumaa firmaga OÜ Brianton vahi all kui maksupettuses kahtlustatu. Mugra vahistati 8. mail ning vabadusse pääses ta 28. mail pärast poole miljoni krooni suuruse kautsjoni tasumist.

Ajakirjanduses on spekuleeritud teemal, et Jaan Mugra vahistamise tagamaad võivad peituda tülis Neinar Seliga.

Hetkel kuum