Peeter Stamberg • 6. juuni 2002 kell 15:52

USA aktsiaturud: aktsiasoovituse alandamine langetab Inteli aktsiat

USA aktsiaturgudel algas kauplemine langusega. Inteli aktsia hind investeerimispanga poolse soovituse alandamise tõttu langenud ligi 3,5%.

Investeerimispank Merrill Lynch langetas täna mitmete pooljuhtide tootjate aktsiasoovitusi. Teiste hulgas alandas investeerimispank maailma suurimale pooljuhtide tootja Intelile antavat soovitust seniselt ?tugeva osta? pealt ?neutraalseks?. Inteli <GR#US.INTC> aktsia on langenud kella 17.50ks 3,48% 27,20 dollarini. Täna õhtul avaldab Intel ka oma kvartali vaheprognoosi.

Lisaks Intelile langetas Merrill Lynch ka Texas Instrumentsi <GR#US.TXN> aktsiasoovitust. Aktsia on langenud 1,2%.

Aktsiaturge pole aidanud kergitada ka oodatust paremad tööpuuduse näitajad.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> on kella 17.50ks langenud 0,81%, 9718 punktini, Nasdaq <GR#US.^IXIC> on kukkunud 1,71%, 1868 punktini ja laiem S P 500 <GR#US.^SPC> on langenud 0,86%, 1041 punktini.

Hetkel kuum