Kaja Koovit • 7. juuni 2002 kell 8:58

Investeerimispangad langetavad III kvartali ootusi

Investeerimispangad on hakanud langetama III kvartali ootusi, põhjustatuna sektorite jätkuvast nõrkusest.

Kolm nädalat enne teise kvartali lõppu tõotab ühinemiste ja ülevõtmiste äri jääda ka teises kvartalis viimase seitsme aasta rekordiliselt nõrga esimese kvartaliga samale tasemele või isegi veidi allapoole seda.

The Wall Street Journal kirjutas, et Thompson Financiali andmetel on teises kvartalis seni teada antud 3861 ühinemise ja ülevõtmise tehingust koguväärtusega 221,35 miljardit dollarit ( 3,7 triljonit krooni). Esimeses kvartalis oli tehinguid 5772 koguväärtusega 250,14 mld dollarit ehk 4,2 triljonit krooni.

Koos tagasihoidliku ühinemiste ja ülevõtmiste käibega teeb investeerimispankasid murelikuks ka nõrk avalike aktsiaemissioonide (IPO) turg ning institutsionaalsete investorite surve väärtpaberitehingute komisjonitasude alandamiseks. Viimane küsimus on eriti teravalt tõstatunud Euroopas, kus ajalooliselt on komisjonitasud olnud kõrgemad kui USA-s.

Fikseeritud tulumääraga instrumentide (võlakirjade emiteerimine ja nendega kauplemine) käive ei ulatu analüütikute hinnangul samuti eelmise asta rekordtasemeni.

Hetkel kuum