13. juuni 2002 kell 13:43

Rootsi valis uue keskpanga juhi

Rootsi keskpanga nõukogu valis täna keskpanga uueks juhiks senise keskpanga juhi asetäitja Lars Heikensteni.

Panga praegune juht Urban Bäckström lahkub ametist selle aasta lõpus.

Lars Heikensten (51) on Rootsi Keskpanga juhi asetäitja 1995. aastast. Enne seda on ta töötanud Svenska Handelsbankeni peaökonomistina ja olnud majandusosakonna juhataja Rootsi rahandusministeeriumis.

?Nad on valinud väga kompetentse isiku,? kommenteeris Handelsbankeni ökonomist Christina Horwitz, kelle sõnul tähendab Heikensteni valik senise rahapoliitika jätkumist.

1994. aastast Rootsi keskpanka juhtinud Bäckström põhjendas ennetähtaegset lahkumist sellega, et anda järeltulijale piisavalt aega ette valmistada Rootsi võimalikku ühinemist Euroopa rahaliiduga. Rootsi peaministri Göran Perssoni sõnul võib referendum euroga ühinemise üle toimuda 2003. aastal.

Hetkel kuum