Heidit Kaio • 20. juuni 2002 kell 11:09

Tallinna volikogu saadikud esitavad Savisaare kohta kapole avalduse

Tallinna volikogu saadikud paluvad kapol uurida, kas Tallinna linnapea Edgar Savisaar ei ole kuritarvitanud ametiseisundit.

Isamaaliidu, Res Publica ja Mõõdukate saadikud esitavad kaitsepolitseiametile avalduse. Nad paluvad selgitada, kas Edgar Savisaare käitumises ei esine kuriteo koosseisu, mis seisneb ametiseisundi kuritarvitamises ning alusetus rikastumises, lastes teadvalt kehtivate seaduste vastaselt hüvitada Tallinna Linnavolikogu Kantseleil oma abikaasa Vilja Savisaare reisikulud summas 49 874 krooni ja enda lennukipileti marsruudil New Tork ? Helsingi ? Tallinn ning keeldudes neid pärast asja ilmsikstulekut hüvitamast.

Samuti palutakse uurida, kas Edgar Savisaare poolt 1. mail 2002 Tallinna linnavolikogu esinaisele Maret Maripuule saadetud kiri sisaldab üleskutset dokumentide võltsimisele, mille eesmärgiks oleks Edgar Savisaare poolt varalise kasu saamine.

Uudise on vahendanud Isamaliit pressiteatena.

Hetkel kuum