Peeter Raidla • 27. juuni 2002 kell 12:20

Kohus nõuab auto ette jäänud purjutajalt haigusraha tagasi

Haigekassa taolusel mõistis Tartu ringkonnakohus auto ette jäänud napsitanud mehele makstud haigusraha tagasi.

Täna tehtud kohtuotsuses leiti, auto ette jäänud mees oli õnnetus hetkel viibinud sõidutee keskel, mitte selle ääres või kõnniteel. Arvestades asjaolu, et mees oli alkoholijoobes ega mäletanud täpselt sõiduteele sattumise asjaolusid, kohus järeldas, et liiklusõnnetuse põhjustas osaliselt mehe enda joobeseisundist tingitud ebaõige käitumine.

Et ravikindlustuse seaduse järgi saab kindlustatult väljamakstud hüvitise tagasi nõuda juhtudel, kui tema süüline käitumine seisneb raskes ettevaatamtuses või tahtluses, otsustaski kohus poole mehele väljamakstud haigusrahadest tagasi nõuda. Nii peabki vigastada saanud mees kohtuotsuse järgi haigekassale enam kui 3700 krooni tagasi maksma.

Hetkel kuum