Ülo Toomsalu • 27. juuni 2002 kell 8:15

SLÕL: Pilvelõhkuja ehitamine lõhub naabermaju

Maakri tänavale püstitatava Tallinna kõrgeima korruselamu ehitusega kaasnev vibratsioon lammutab hoogsalt kõrvalmaju.

Tallinna kõrgeima, 19korruselise elamu ehitamisega on siiani muret rohkem olnud kui rõõmu, kirjutab SL Õhtuleht. 2. juunil varises Maakri tänava ehitustandril kokku tornkraana ning nüüd kaebavad naabermajade elanikud, et ehitusega kaasnev vibratsioon purustab nende kodude seinu ning müra on muutunud talumatuks.

Maakri 44 elanikud on nii ühekaupa kui ka ühiselt juba mitu korda kaevanud, et kõrghoone ehituse käigus on nende maja paksudesse tellisseintesse sügavad praod tekkinud. Peale selle pragunesid tornkraana kokkukukkumisega kaasnenud põrutuse pärast maja ehitusplatsi-poolse trepikoja siseseinad.

Mitu korda on korteriomanikud pidanud appi kutsuma ka torumehed, sest vibratsioon lõhub järjekindlalt 1957. aastal ehitatud maja veetorustikku. Vaatamata Maakri 44 korteriühistu linnavalitsusele ja ehitusjärelevalvele saadetud kaebustele pole kõrghoone ehitust seisatud ega ehitajaid isegi mitte karistatud, sest töö käivat väidetavalt kõigi nõuete kohaselt.

Maakri 44 korteriühistu juhatuse liikmete sõnul mõõtis korruselamu ehitaja FKSM nende majale enne ehituse algust tehtud ekspertiisi käigus üle ainult välisseinte praod.

Majasiseseid vigastusi üles ei märgitud ja sestap on naabritel nüüd väga raske tõestada, et just ehitustöö nende kodu lagundab.

Hetkel kuum